Een interview met Bonita, de blogster achter Survival Of The Cream

Een interview met Bonita, de blogster achter Survival Of The Cream

Eén van de leukste dingen aan bloggen, vind ik het ontmoeten van nieuwe mensen. Van medebloggers. Vandaag interview ik Bonita van Bavel. De blogster achter Survival of The Cream die ik leerde kennen tijdens de vorige Press Days.

Een interview met Bonita, de blogster achter Survival Of The Cream
Foto gevonden op www.survivalofthecream.be

Kun je jezelf even kort voorstellen?

Hi, ik ben Bonita, bijna 26 jaar oud en woon samen met mijn vriend en kat in Ravels. Dat ligt in het hartje van de Kempen, naast Turnhout. Ik ben een opvoedster en werk in een leefgroep met mensen met een verstandelijke beperking en een psychische of agressie problematiek. Daarnaast heb ik dus ook een eigen blog “Survival of the Cream”. Vooral om iets te doen met mijn liefde voor make-up.

Een interview met Bonita, de blogster achter Survival Of The Cream
Foto gevonden op Facebook pagina Survival Of The Cream

Waarom ben je gestart met bloggen?

Mijn omgeving wist dat ik veel bezig was met make-up en beauty. Ik kreeg vaak de vraag “wat moet ik kopen?” of “heb jij dat al gekocht? is dat iets goed?”. Ik vond het superleuk dat mensen mij vroegen voor advies. Vaak gaf ik zelf een heel uitgebreide uitleg en dat werd geapprecieerd. Maar tussen de soep en de patatten was het vaak moeilijk om een degelijke uitleg te geven. Ik begon dus zelf meer te zoeken en stuurde hen dan linken door naar een blogpost van beautybloggers. Toen speelde ik met het idee om een eigen blog te starten. Samen met mijn vriend (die grafisch designer is) begonnen we met het bouwen van een website en zo ging de bal aan het rollen.

Hoe kwam je op de naam ’Survival Of The Cream’?

Ik wil zelf niet weten hoeveel geld ik heb uitgegeven aan foute producten. Toen ik startte met mijn blog, was de zoektocht naar de juiste make-up en skincare nog altijd lopende. Vandaar dat ik iets zocht met een zoektocht. Verder wou ik een naam dat goed in de mond lag, maar niet te voor de hand. De link naar crèmes (= make-up en skincare) is er wel, maar toch kan ik met deze naam eventueel later nog van niche veranderen.

Een interview met Bonita, de blogster achter Survival Of The Cream
Foto gevonden op Facebook pagina Survival Of The Cream

Wat vind je het leukste aan social media?

Social media is nodig als je een blog hebt. Zonder deze media zou ik nooit het bereik halen dat ik nu heb. Maar ik heb er een dubbel gevoel bij. Er hangt zoveel af van die cijfers, dat ik er soms echt hopeloos van word. Voor bedrijven en pr’s begin je pas te tellen vanaf 1000 volgers. En hoe meer, hoe beter… Maar dat werkt ook heel frustrerend. Maar we kunnen natuurlijk ook niet zonder eh, want met wie moet ik al die duizende foto’s dan delen? En jaloers maken als ik op een wit strand lig?

Zijn er bloggers of youtubers waar je zelf naar op kijkt?

Met youtube heb ik eigenlijk weinig. Ik ben meer een lezer. Maar er zijn natuurlijke altijd vaste waardes waar ik naar terug grijp. Omdat ik weet dat het vaak heel moeilijk is, focus ik me ook vooral op “kleinere” bloggers. Vaak heb ik het idee dat grote bloggers geen eigen “mening” meer hebben en maar schrijven over wat ze allemaal toegezonden krijgen. Bloggers waarvan ik vind dat ze meer aandacht mogen krijgen en waar ik naar opkijk zijn: @anverelle @rustyrevolvers @jana_verstraete @pythings @charlieonsneakers . Voor de rest geen bloggers maar wel mijn vriendjes @isleofmywienerdog @lots.hairbeauty en @eveslife.

Een interview met Bonita, de blogster achter Survival Of The Cream
Foto gevonden op Facebook pagina Survival Of The Cream

Wat wil je nog graag bereiken als blogger?

Ik heb geen grote ambities met mijn blog. Het is en blijft een hobby. Maar ik hoop toch elk jaar een beetje harder te groeien en hiervoor (h)erkenning te krijgen. Ik heb al wat leuke samenwerkingen gehad en daardoor ook leuke mensen leren kennen. Dus dit is iets wat ik zeer hard koester!

Budget of high-end producten?

Hangt ervan af welke producten het zijn, maar meestal wel high-end producten. Zoals ik al eerder aangaf, heb ik lang moeten zoeken naar goede producten. Veel budget foundations beginnen uit te lopen of dan krijg ik vlekken op mijn wangen… echt frustrerend! Soms is het achterhaald, maar toch zijn de meeste high-end producten beter van kwaliteit! Maar dat wil niet zeggen dat ik geen fan ben van goede budget merken! Ik draag soms ook een mascara van Essence hoor, die amper 2 euro kost.

Een interview met Bonita, de blogster achter Survival Of The Cream
Foto gevonden op Facebook pagina Survival Of The Cream

Wat is je favoriete merk?

Goh, dat is een moeilijke. Ik heb niet één favoriete merk, maar keer wel terug naar dezelfde merken. Bij Kruidvat zal ik meestal bij Maybelline of L’oreal stoppen voor make-up en bij Garnier voor de skincare. Voor de iets “duurdere” skincare merken ben ik nu een grote fan van Rituals en Origins. Maar ook Paula’s choice heeft me al weten bekoren! Voor make-up is mijn all time favorite Too Faced!!! Ik kan het nog altijd niet geloven hoe minimaal dit merk gebruikt/gekend is in België!

Een interview met Bonita, de blogster achter Survival Of The Cream
Foto gevonden op Facebook pagina Survival Of The Cream

Instagram of Facebook?

Zonder enige twijfel: Instagram! Ik heb veel leuke meiden leren kennen via Instagram en de app maakt alles en iedereen ook wat toegankelijker. Tag je bijvoorbeeld een merk op facebook én instagram, dan krijg je 9/10 een reactie op instagram. Op facebook zal de melding tussen de miljoenen anderen verdwijnen… Instagram is overzichtelijker en meer gebruiksvriendelijk! Ook al heb ik vaak gevloekt op het algoritme…

Een interview met Bonita, de blogster achter Survival Of The Cream
Foto gevonden op www.survivalofthecream.be

Heb je tips voor beginnende bloggers?

Haha. Voor mezelf dus? Blijven doorzetten, is een heel belangrijke, denk ik. Ik ben zelf ook nog maar een beginnende blogger, maar met een portie doorzettingsvermogen heb ik toch al wel wat dingen kunnen waarmaken. Haak niet na enkele maanden af, omdat je niet wordt opgemerkt door PR-bureaus of geen “gratis spullen” krijgt. Dat komt allemaal als je blijft doorzetten! En dat maakt het op dat moment allemaal nog beter wanneer je toch dat ene mailtje krijgt voor een samenwerking. Ik heb ook vaak met onbegrip gezeten van “waarom zij wel en ik niet”, maar leer uit die momenten. Blijf er niet om huilen, maar kijk en leer! Doe er iets aan zodat jij de volgende keer er ook bij bent!

Van welke blogger wil jij meer lezen?

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *