Een kijk op bloggen door de ogen van An-Katrien

Een kijk op bloggen door de ogen van An-Katrien
Op 13 februari 2018 volgde ik tijdens de Ladies Night bij Lab 9 een workshop die gegeven werd door An-Katrien. An-Katrien is het brein achter de blog ‘Teacups and dresses’ en fiere eigenaar van haar eigen kledingmerk. Bij haar les volgen was dus een hele eer.

Een kijk op bloggen door de ogen van An-Katrien

Even op de foto voor de story van An-Katrien 

 Ongeveer vijf jaar geleden begon het allemaal. Toen ontmoette An-Katrien één van haar grootste idolen, fashion blogster ‘Song of Style’. Haar man Dries overtuigde haar om met Aimee te praten over haar idee om een blog te starten. En na dat gesprek was ze ervan overtuigd dat ze het gewoon moest proberen. Dat ze een sprong in de diepte moest wagen. En dat bleek achteraf een super goed idee. Want na haar eerste officiële outfitpost werd ze gevraagd door het merk ‘Blake Seven’ om naar een evenement in Antwerpen te gaan. Een half jaar later werd ze genomineerd voor de Zalando Blog Award en won in de ‘People’s Choice’ categorie. Sindsdien gaat alles in een stroomversnelling.

Een kijk op bloggen door de ogen van An-Katrien
Dit was één van de eerste outfits die op haar blog verscheen 
 
Voor Instagram gebruikt ze graag de tools Snapseed, Lightroom en Facetune. Met deze tools kun je proberen om een rode draad tussen je post te leggen. Maar probeer niet te overdrijven. Creeër een feed die echt bij je past. Vergeet ook geen merken te taggen. Dit helpt enorm! Zo is An-Katrien zelf enorm gegroeid. Maar probeer ook niet te overdrijven. Zorg ervoor dat je nog je foto kan zien als je erop klikt.
Een kijk op bloggen door de ogen van An-Katrien
Deze foto werd gemaakt op de Zalando blog awards
Mensen vragen haar regelmatig wat haar geheimen zijn. Ze vindt het belangrijk om trouw te blijven aan haar kijkers, contacten te leggen met haar volgers. Reageer op elke reactie, elk berichtje. En denk na over wat je zelf graag ziet bij anderen. Mocht je al wat groter zijn, ga dan ook niet vlekkeloos in op elk voorstel. Geef aan waar jij voor staat en wat je met je blog kan bereiken. Mocht ze iets minder leuk vinden die ze krijgt toegestuurd, gaat ze dat ook vertellen aan merken. Ze mailt het merk dan en vraagt of ze het eventueel kan terugsturen. Als ze betaald wordt om een review over een product te schrijven, maar ze het een slecht product vindt, zet ze de samenwerking stop.
Een kijk op bloggen door de ogen van An-Katrien
IK wil even LAB9 bedanken voor deze foto
Een fotograaf vinden voor haar outfitfoto’s vindt ze moeilijk. Maar gelukkig heeft ze een schoonmoeder die dat met veel plezier doet. Eén keer per week gaan ze dan ook samen op pad om zoveel mogelijk foto’s te maken. Op reis moet ze haar man overtuigen om af en toe tijd te nemen om haar foto’s te maken. Haar man is ook diegene die ervoor zorgt dat ze af en toe offline gaat. Dat ze af en toe haar gsm weglegt en gewoon ontspant.
Een kijk op bloggen door de ogen van An-Katrien
Na de presentatie was er een momentje voor selfies en daar nam white suzanne gretig gebruik van 
Hoe de toekomst eruit ziet weet An-Katrien nog niet. Maar ze wil meer persoonlijke dingen posten op Youtube, de dagelijkse en misschien wel ‘stomme dingen’. Alsook zou ze het een eer vinden om eens uitgenodigd te worden voor een Fashion Week. Momenteel is ze zwanger van een meisje. Dit zorgt ervoor dat haar doelgroep is uitgebreid. En dat er heel wat babyspam zit aan te komen. Maar ze stelt ons alvast gerust met het feit dat er nog altijd beauty en fashion post online zullen komen.
Een kijk op bloggen door de ogen van An-Katrien
Nog even lekker bijpraten na de presentatie 
 
An-Katrien heeft net als iedereen ook bloggers en Instagrammers waar ze naar op kijkt. Zoals Claire Marret, Gaelle (Only vibes here), Aimee Song (Song of Style), Chaira Ferragni en Lizzy van der Ligt. 
Een kijk op bloggen door de ogen van An-Katrien

Deze auto ziet er zo leuk uit! 

Het liefste wat een volger ooit voor haar heeft gedaan is een armbandje opsturen waar een zilver konijntje met een wit pomponnetje aanging na de lancering van haar white rabit collectie.
Een kijk op bloggen door de ogen van An-Katrien
Mag ik alles uit de winkel? 
Tenslotte wil ze nog één tip meegeven voor alle beginnende bloggers. “Staar je niet blind op cijfers. En misschien is dat gemakkelijk gezegd voor mij omdat ik al een following heb. Maar ik merk dat ze in de marketing branche zich meer en meer focussen op microbloggers. Omdat daar echt niche in zit. Dus focus je niet op wat getalletjes. Op hoeveel likes of volgers iemand heeft. Heel veel grote account kopen namelijk volgers. Je kan alles kopen. Maar zelf kan je heel wat bereiken als je eigen en creatief bent.”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *