Wat gebruik ik om te bloggen? Mijn camera’s , software en meer!

Wat gebruik ik om te bloggen? Mijn camera’s , software en meer!

Voor ik aan de slag ga met dit blogbericht wil ik jullie even een waarschuwing geven, je hoeft geen honderden euro’s uitgeven om te kunnen bloggen. Een computer en een WordPress-account is eigenlijk al meer dan voldoende. Maar ben je op zoek naar je eerste camera, videoeditting software, … dan ben je aan het juiste adres. Vandaag geef ik jullie namelijk mee welke items ik gebruik om te bloggen.

Camera en lenzen

We beginnen meteen bij de items waar ik het meeste geld aan uit geef. Camera’s en lenzen. Maar voor je de keuze maakt om een bepaald toestel te kopen, moet je jezelf eerst afvragen waarvoor je hem zal gebruiken. Om YouTube video’s te maken, om te vloggen, om blogfoto’s te maken of iets helemaal anders. Ik gebruik momenteel de Canon 750D met een standaard lens om sfeerfoto’s te maken, om productfoto’s te maken gebruik ik een super goedkope maar zeer fijne 50 mm lens van Canon. Maar soms schiet ik ook YouTube beelden met deze camera. Om dagelijks te vloggen is deze camera te zwaar, daarom gebruik ik sinds kort de Canon G7X. Eerst gebruikte ik een iets goedkopere camera, namelijk de Sony A5000 , maar nu is de lens stuk van dat toestel.

Wat gebruik ik om te bloggen? Mijn camera’s , software en meer!

Software

De foto’s zijn gemaakt, de video beelden zijn geschoten. Nu is het tijd om ze te editten. Om foto’s te editten gebruik ik Adobe Photoshop, maar er zijn ook goedkopere alternatieven zoals GIMP. Video’s editten doe ik Imovie en dat kan ik echt aan iedereen aanraden met een Apple computer, vooral omdat het een gratis software is en super gemakkelijk in gebruik. Voor mensen met een Windows kan ik de betalende programma’s Adobe Premiere Pro en Final Cut Pro aanraden. Mocht jij een goed gratis alternatief weten voor Windows, denk ik dat je veel mensen kunt helpen door een reactie achter te laten.

Wat gebruik ik om te bloggen? Mijn camera’s , software en meer!

Andere handige zaken

Heb je bovenstaande zaken dan ben je al goed op weg. Maar er zijn natuurlijk nog andere kleinere zaken die het bloggen gemakkelijker maken. Zoals een smartphone met enkele handige applicaties die ik in een volgend blogbericht zal bespreken. Maar ook een teksteditor waarin je blogberichten kunt typen voor je ze online plaatst, zoals Word of Pages. Of rekwisieten die een productfoto leuker maken zoals lampjes, plantjes, decoratierollen,  …. Misschien wel een ringlamp of een lightbox zodat je genoeg licht hebt in je video.

Welke camera gebruik jij?

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *