Een interview met fotograaf en blogger Fred Paulussen

Het leukste aan het feit dat we nu ook wekelijks een artikel online plaatsen op BLGR is het feit dat ik nog meer leuke mensen kan interviewen. Vandaag deel ik met jullie het interview met Fred Paulussen van de blog www.fredericpaulussen.be. 

Kun je jezelf even kort voorstellen?

Zeker wel, ik ben Frederic. Zeg maar Fred, dat is korter. Ik ben fotograaf en blogger. Op mijn blog focus ik voornamelijk op travel en fotografie. Dus ik schrijf veel tips & tricks, overzichten van tripjes, hoe je bepaalde zaken moet fotograferen en meer. Ik probeer altijd alles zo low budget en toegankelijk te houden.

Waarom ben je gestart met bloggen?

In het begin was het vooral om te oefenen op schrijven. Ik maakte nogal vaak ‘voutjes’. 😉 Maar na een tijdje evolueerde het al snel van een oprechte interesse naar een hele resem onderwerpen. Vervolgens ben ik dan gaan kijken naar welke niche mij het meeste lag, en ben ik daarop gaan focussen. Nu schrijf ik in het Engels om mijn taal daarin te verbeteren.

Je bent heel erg actief online. Wat vind je het leukst aan sociale media?

Het ontdekken van andere fotografen hun werk en het lezen over de reizen van andere bloggers. Eigenlijk dus gewoon wat ik zelf doe, maar dan bij anderen. 

Wat is tofste dat al heb gedaan voor je blog of sociale media?

Zoveel om op te sommen. Het tofste dat begon als een domme grap en uiteindelijk uitgroeide tot mijn favoriete trip is zeker de fietstocht van Antwerpen naar het Noorden van Nederland per fiets. Ik en mijn beste maat sprongen gewoon op onze stadfietsjes voor een week en hebben zoveel gezien en gelachen.

Je reist heel erg veel, welk land moeten wij volgens jou zeker eens bezoeken?

Weer zo’n moeilijke vraag met 100 antwoorden. Ik zou zeggen, probeer eerst België eens te verkennen. Veel mensen trekken direct naar Thailand, Canada of Australië om indrukwekkende foto’s op hun Instagram te gooien. Veel mensen missen daardoor jammer genoeg de subtiele schoonheid van België. Je moet er wel de deur voor uit, maar op een uurtje rijden van eender waar heb je de prachtigste plaatsen. Dat gezegd zijnde kan ik Zweden aanraden voor de natuurreizigers, Lissabon voor de romantische city trippers en Berlijn als je even weg wilt maar niet echt inspiratie hebt. Berlijn is altijd voor iedereen goed. 

Wat wil je graag nog bereiken als blogger?

Een klein inkomen on the side zou leuk zijn. Geld dat ik dan weer kan investeren in meer tripjes!

Heb je tips voor beginnende bloggers?

Doe wat jij leuk vindt. Geloof in wat je doet, maar wees ook open om rond te kijken hoe anderen het doen. Steel geen content van anderen en doe ze niet na. Maar ga weleens kijken hoe zij dingen aanpakken. En laat je inspireren, je moet het warm water niet opnieuw uitvinden. 

Zijn er bloggers waar je zelf naar opkijkt?

Ik ben fan van de schrijfsels en foto’s van Vetexbart en Yannick van Somsookheimwee. Twee travelbloggers die zeker de moeite zijn om te volgen.

Herfst of winter?

Herfst, als fotograaf houd ik van de kleuren die dan te zien zijn in de natuur. Landschappen die ineens geel en rood worden. De grond die vol paddenstoelen staat. En de verkleurde blaadjes op de grond. Heerlijk gewoon!

Welke foto ‘fout’ wordt er volgens jou het vaakst gemaakt?

Overbewerken. Ik zie steeds dat mensen een mooie foto maken en er dan de lelijkste filters en bewerkingen op gooien. Ik maak de fout zelf soms ook nog, maar dan doe ik het opnieuw. Soms zie je op Instagram zelfs foto’s waar de saturatie en brightness zo zijn geboost dat er zo’n lelijke halo ontstaat rond gebouwen en personen.

Hostel of Hotel?

Ik vind hostels zo zalig. Mensen leren kennen op je kamer. Gewoon low-budget rondreizen. Maar ik moet toegeven dat een hotel van tijd tot tijd toch ook wel lekker comfortabel is. Ik ga alleen op hotel als ik vrienden mee heb. Als ik alleen reis, verkies ik een hostel.

Met de auto op reis of met het vliegtuig?

Beide zijn leuk. Het vliegtuig is natuurlijk handiger als je wat verder gaat. Ik haat de security steeds, maar dat is een necessary evil. Ik ben ook wel graag op vliegvelden. Maar met de auto gaan geeft je zoveel extra vrijheid ter plaatse… mijn antwoord is nogal afhankelijk van de bestemming en de locatie.

Pizza Hut of Burger King?

Burger King all the way!

Drone of GoPro?

Ik heb geen van beide. Maar ik ben wel aan het kijken om te beginnen met een GoPro. Daarna wil ik kijken of een drone ook in de camera-bag kan.

Boeken of Films?

Aangezien ik een korte aandachtspanne heb, ga ik gaan voor film. Twee uur naar een scherm staren en alles op je af laten komen, werkt beter voor mij. Boeken zijn misschien gewoon iets te weinig visuele stimulans voor mij? 

‘Game of Thrones’ of ‘Friends’?

Game of Thrones. Ik kan al niet wachten op het laatste seizoen!

Met wie wil je volgende keer een interview lezen? Vergeet Fred zeker ook niet te volgen op
Instagram, Twitter en Facebook.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *