8 tips om de Press Days te overleden

8 tips om de Press Days te overleden

Vandaag en morgen zijn het terug Press Days. Press Days zijn dagen waarop PR bureau’s hun merken voorstellen aan de pers (journalisten, bloggers en zelf BV’s) in de hoop dat zij een feeling krijgen met verschillende merken die zij vertegenwoordigen. Waardoor ze er in de toekomst over zullen schrijven of praten. Maar hoe overleef je deze Press Days als je voor het eerst gaat? Hoe gedraag je er? Ik geef jullie enkele tips mee.

8 tips om de Press Days te overleden

Press Days zijn geen Meet & Greets

Als je je favoriete tv-actrice tegenkomt is het geen goed idee om een selfie of een handtekening te vragen. Voel je toch de aandrang om naar je favoriete BV toe te gaan, maak dan een praatje over de verschillende merken als je ziet dat ze het niet druk heeft.

Leg contacten

Leg contacten met merken, collega bloggers en werknemers van het Pr-bureau. Daar is het namelijk het ideale moment voor en wie weet komt het nog wel van pas.

8 tips om de Press Days te overleden

Neem je tijd

Loop niet snel snel door de hele ruimte, maar maak tijd om elk merk je volledige aandacht te schenken. Luister ook naar eventuele uitleg en wees niet bang om vragen te stellen.

8 tips om de Press Days te overleden

Neem af en toe pauze

Press Days kunnen zeer vermoeiend en erg stresserend zijn. Neem dus af en toe een momentje voor jezelf. Dit kan op een comfortabele sofa van je favoriete bureau zijn. Maar dit kan ook aan een tafeltje van Bagels & Beans.

Heel erg veel visitekaartjes

Neem visitekaartjes mee! Ze zijn zeer handig om uit te delen aan de verschillende merken. Zij ontmoeten namelijk zoveel mensen vandaag dat het af en toe moeilijk kan zijn om iemand te onthouden. Met een visitekaartje kunnen ze rustig op kantoor nog eens je site en je sociale media platvormen bekijken.

8 tips om de Press Days te overleden

Ontdek de stad

Kom je niet erg vaak in Antwerpen. Dan is het nu het moment om deze prachtige stad te verkennen. Alleen of met medebloggers.

Bereid je voor

Niets is zo stresserend dan die ene mail terug te moeten zoeken omdat je het adres niet hebt opgeschreven. Of dat je een uur te vroeg aankomt omdat je dacht dat het om 9 uur begon

Ontspan en geniet ervan

Proficiat, je bent uitgenodigd! Geniet van deze dag(en). Voel je niet beter of slechter dan anderen. Jij bent het waard om hier te zijn.

8 tips om de Press Days te overleden

 

Voilà, dit waren 8 tips voor als jij voor het eerste naar de Press Days mag. Veel plezier en geniet ervan. Hopelijk had je wat aan mijn tips.
Ben je niet uitgenodigd? Niet getreurd, je komt er wel.
En in afwachting kun je kijken naar mijn Instagram story van de Press Days, vandaag (woensdag) op Instagram.

Heb jij nog tips voor mensen die vandaag of
morgen hun eerste press days bijwonen?

BewarenBewaren

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *